باز خوانی
پیام عاشورا
«و لکن لا یوم کیومک، یزدلف الیک ثلاثون الف رجل، یدعون أنّهم من امّة جدّنا، فیجتمعون على قتلک، و سفک دمک، و انتهاک حرمک، و سبى ذراریک و نسائک و انتهاک ثقلک، فعندها تحل ببنى امیّة اللعنة و تمطر السماء دما، و یبکى علیک کل شىء حتى الوحوش فی الفلوات و الحیتان فی البحار.»[1]
آن حضرت فرمود: حسین جان! شهادت من بدین صورت است که فردى سمّ خیانت را به وسیله آب به کام من مىریزد و مرا مسموم مىسازد، اما هیچ روز غمبار و جانسوزى، چون روز شهادت تو نیست، چرا که شهادت تو بدین صورت است که سى هزار عنصر گمراه و تاریک اندیش و بیداد پیشه که ادّعاى دین و ایمان و پیروى از نیاى گرانقدرت محمّد صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم را دارند، ظالمانه و ناجوانمردانه تو را محاصره مىکنند و براى کشتن تو و ریختن خون پاک و جوشانت بر ریگهاى تفتیده نینوا، و به منظور شکستن حرمت و قداست خاندان تو و به اسارت بردن فرزندان و زنان و براى درهم شکستن شکوه و عظمت و شخصیّت والایت، همدست و همداستان مىگردند.
آرى، آن گاه است که لعنت و نفرین خدا بر باند پلید و بیداد پیشه اموى و همه اموى مسلکان تاریخ فرود مىآید و آسمان خون مىگرید و خون مىبارد و تمامى پدیدهها در کران تا کران هستى- از فرشتگان و انسانها گرفته تا درندگان بیابان وماهیان دریا برتو می گیرند.
و پس از این پیشگویىهاى پیامبر گرامى، دخت فرزانهاش، فاطمه، امیر مؤمنان، حضرت مجتبى و خود سالار شایستگان، حسین علیه السّلام بود که دیگر مردم توحیدگرا و آگاه و با ایمان، آن حضرت را با چنین ویژگىها و سرنوشت عجیب و پرافتخارى که وصف شد، مىشناختند و هماره یاد مقدّس و نام بلند و جاودانه و خاطره الهام بخش و قهرمانانه او را زنده و پر نشاط نگاه مىداشتند و ضمن گرامى داشت آن حضرت، هماره نگران آینده امت و روند تاریخ و سیر جامعه اسلامى پس از رحلت پیامبر و تحقّق آن رویداد غمبار و تکاندهنده بودند.
و بدینسان ذکر مصیبت حسین علیه السّلام پیش از ولادت و به هنگام ولادت آن حضرت به وسیله فرشته وحى بر پیامبر گرامى فرود آمد و از پى آن به وسیله آن حضرت بر خاندان رسالت خوانده شد و از پى آنان هم به وسیله مردم با ایمان و توحیدگرا و آگاه همچنان این سوگوارى و گرامى داشت شهادت جانسوز حسین علیه السّلام و روز فداکاریش ادامه دارد.
«والسلام علی من اتبع الهدی ودین الحق»
محمدرضا افضلی تحصیل کرده درحوزه معارف، پژوهشگر ونویسنده کتاب معارف مثنوی، سروش آسمانی در4جلد(شرح موضوعی مثنوی)، درمحضر مولانادر6جلد(شرح کامل مثنوی معنوی)، شرح لبّ اللباب مثنوی در2جلد،دانشنامه عزالی در4جلد .... |