شرح مناجات شعبانیه
فهرست :
دیباچه
پیشگفتار
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
قسمت چهارم
قسمت پنجم
قسمت ششم
قسمت هفتم
قسمت هشتم
قسمت نهم
قسمت دهم
قسمت یازدهم
قسمت دوازدهم
قسمت سیزدهم
قسمت چهاردهم
قسمت پانزدهم
قسمت شانزدهم
قسمت هفدهم
قسمت هیجدهم
قسمت نوزدهام
قسمت بیستم
قسمت بیستویکم
قسمت بیستودوم
قسمت بیستوسوم
قسمت بیستوچهارم
قسمت بیستوپنجم
قسمت بیستوششم
قسمت بیستوهفتم
قسمت بیستوهشتم
قسمت بیستونهم
قسمت سیام
کتابنامه
پىنوشتها
دیباچه
خداوند شنونده، داناست. خدا نزدیک انسان است نزدیکِ نزدیک؛ حتىنزدیکتر از رگهاى گردن.
میان عاشق و معشوق هیچ حائل نیست |
تو خود حجاب خودى حافظ از میان برخیز |
و چه زیبا امیر عابدان و عارفان فرموده است «لا حجابٌ بَیْنَهُ و بَیْنَ خَلْقِهِ؛ هیچحجابى بین خدا و خلق خدا نیست»(1).
این ماهها، رجب و شعبان مقدمه وصول به مهمانى بزرگ است. مؤمنان سالکپس از شستن تن و جان در زمزم روحبخش دعاهاى ماه رجب، بار دیگر، در ماهشعبان روح و روان از غبار ناخالصىها مىشویند و چون پرندهاى سبکبار بهسوى ضیافت دوست در ماه رمضان ره مىسپارند.
رهروان فضیلت، تمرین خوب خواستن و خوب زیستن را در ماههاى دعا وعبادت، یعنى ماه رجب و شعبان به انجام مىرسانند و روش خوب خواستن رامىآزمایند. آنان بلند همتى را که شایسته مؤمنان است و آنرا از معصومینآموختهاند، از نظر دور نمىدارند؛ در طلب خوبىهاى دنیا و آخرت در این ماههابر مىآیند و در طلب داشتن فرزندان صالح، دوستان با ایمان، معلمان شایسته،رزق حلال و... .
بندگان شایسته از زرق و برق دنیا مىگریزند. در دعاهاى خود دیگر دوستى رابه خوبى از سیده دو عالم با توصیه «یا بنى الجار ثم الدار؛ پسرم اول همسایه سپسخانه»، آویزه گوش جان مىسازند و از دیوار و حصار «منیّت و خودخواهى»مىرهند تا درهاى فیض و رحمت الهى را به سوى خود باز گشایند.
عاشقان طریقت در این ایام روحانى با دعا و نیایش که جوششى درونى وفطرى است، اندرون خویش را نورانى و معطر مىسازند تا با آرامشىوصفناشدنى، ماه رمضان و لیله القدر را درک کنند و نردبان قرب بپیمایند.
در این سلوک معنوى، پژوهشگر ارجمند و نویسنده توانا جناب آقاىسیدمحمود طاهرى در دریاى کلام نورانى بهترین راهنمایان بشر، غور کرده واینبار، مرواریدهاى همیشه درخشان «مناجات شعبانیه» را از صدف اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام استخراج و آن را به سالکان طریق تقدیم داشتهاند.
مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن
محمدرضا افضلی تحصیل کرده درحوزه معارف، پژوهشگر ونویسنده کتاب معارف مثنوی، سروش آسمانی در4جلد(شرح موضوعی مثنوی)، درمحضر مولانادر6جلد(شرح کامل مثنوی معنوی)، شرح لبّ اللباب مثنوی در2جلد،دانشنامه عزالی در4جلد .... |